Mummon kardemummakakku

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Voitele ja korppujahota irtopohjavuoka tai valurautainen pannu halkaisijaltaan 24 cm.
Sekoitajauhot, sokeri ja kardemumma keskenään.

Lisää rasva ja nypi jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää maito ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle raesokeri ja 1 tl kardemummaa.

Voit käyttää pinnalla myös erilaisia strösseleitä
Paista uunin alaosassa n.35 minuuttia.

Kokeile tikulla kypsyys kakun keskeltä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 162g555kcal16.5g113.2g1.9g5.7g
Sokeri 71g286kcal0g70.4g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 42g290kcal0.3g0g32.7g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g6.2g19kcal0.7g3.7g0.4g1.7g
Sokeri 5g20kcal0g5g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2.1g6.5kcal0.2g1.2g0.1g0.6g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen83g27kcal2.7g4.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana740g2410kcal40.8g395.2g70.2g16g
Valittu annoskoko370g1205kcal20.4g197.6g35.1g8g
Annoskoko puolitettuna185g603kcal10.2g98.8g17.6g4g
Arvot/100g100g326kcal5.5g53.4g9.5g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296780