Ahven-kasvisgratiini

1. Valmista kastike:
Sulata oivariini, lisää täysjyvävehnäjauhot, anna kypsentyä hetki, lisää maito vähitellen, sekoittamalla samalla hyvin vispilällä tasaiseksi.

Lopuksi lisää katikkeeseen juustoraaste.

2. Valmista gratiini:
Levitä ahvenfileet uuninkestävän vuoan pohjalle, ripttele päälle suola.

Lisää porkkana ja parsakaali sopivina suupaloina päälle, ja lopuksi levitä päälle kastike.

Paista 175 asteisessa uunissa kunnes gratiini on valmis.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Helikoi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ahvenfilee, pirkka135g115kcal24.3g0g1.8g0g
Kevytmaito (Valio)113g52kcal3.6g5.4g1.7g0g
Vehnäjauho täysjyvä Liperin mylly17g61kcal2.2g11.6g0.5g1.7g
Oivariini, juokseva, rasvaseos17g122kcal0.1g0.1g13.5g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g37g10kcal0.2g2.2g0.1g0.9g
Parsakaali brokkoli 34g12kcal1.6g0.7g0.1g0.8g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste, kevyt pizzaraaste (Ingman keittiöni)17g44kcal4.4g0.3g2.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana740g829kcal72.8g40.6g41.2g6.8g
Valittu annoskoko370g415kcal36.4g20.3g20.6g3.4g
Annoskoko puolitettuna185g207kcal18.2g10.2g10.3g1.7g
Arvot/100g100g112kcal9.8g5.5g5.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=176956