Avokadopasta Safkaa-kirjasta

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
40 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400 g spaghettia

Tee kastike suoraan tarjoilukulhoon.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti al dente hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 206 grammaa

Handersson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fettuccine munapasta (Rainbow), annos 100g1798g6472kcal251.7g1222.5g55.7g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g90g23kcal0.4g7.6g0.1g0.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g23g23kcal1.8g3.7g0.1g0.4g
Avokado, punnittu kuorineen ja kivineen 1303g1834kcal24.4g7.2g179.5g62g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )225g2023kcal0g0g224.7g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g135g535kcal29.7g0g44.5g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g135g523kcal44.5g0g38.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7416g22866kcal705g2482g1085.8g125.6g
Valittu annoskoko3708g11433kcal352.5g1241g542.9g62.8g
Annoskoko puolitettuna1854g5717kcal176.3g620.5g271.5g31.4g
Arvot/100g100g308kcal9.5g33.5g14.6g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=437961