Sämpylät kaurapuurosta

Nopeat sämpylät yli jääneestä kaurapuurosta: Sekoita hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen.

Lisää kaurapuuro ja puolet jauhoista.

Sekoita tasaiseksi.

Lisää loput jauhot ja alusta taikina, loppuvaiheessa alustusta lisää öljy.

Anna kohota liinan alla reilu puoli tuntia, jos ehdit kohota vielä sämpylät pellillä.

Paista 225 noin 20 minuuttia kunnes pinta on ruskistunut.

Jäähdytä liinan alla niin saat pehmeätn kuoren.

Vinkki: Voit korvata osan jauhoista ruisjauhoilla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 800g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g22g0kcal0g0g0g0g
Kaurapuuro, vesi, suolaa 1199g564kcal21.8g85.9g11g15.1g
Sämpyläjauhot (Rainboc), annos 100g1599g5277kcal191.9g1055.4g38.4g131.1g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 80g707kcal0g0g80g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7424g13096kcal427.4g2282.6g258.8g292.4g
Valittu annoskoko3712g6548kcal213.7g1141.3g129.4g146.2g
Annoskoko puolitettuna1856g3274kcal106.9g570.7g64.7g73.1g
Arvot/100g100g176kcal5.8g30.7g3.5g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=274021