Vehnäinen pataleipä

Sekoita hiiva ja suola jauhoihin sekoituskulhossa.

Kaada joukkoon vesi ja sekoita haarukalla aineet sekaisin.

Älä vaivaa! Taikina jää löysäksi.

Peitä kulho kelmulla, johon on tehty muutama reikä ja jätä kulhon huoneenlämpöön 24 tunniksi.

Laita valurautapata uuniin.

Laita uuni päälle 230 asteeseen.

Kaada taikina kulhosta jauhotetulle pöydälle ja kääntele taikinaa pari kertaa jauhoissa.

Nostele valuvat reunat taikinan keskelle ja anna taikinan levätä pöydällä kunnes uuni on 230 astetta.

Avaa uunin luukku ja vedä pata ulos.

Nosta löysä taikina pataan ja laita kansi päälle ja uunin luukku heti kiinni.

Paista kannen alla 30 minuuttia.

Leipä kohoaa padassa ja pysyy mehevänä kannen alla.

Ota kansi pois puolentunnin paistamisen jälkeen ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia, että pinta ruskistuu.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 825 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 2048g7025kcal208.6g1433.3g24.6g71.7g
Vesi1575g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g68g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g23g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7425g14051kcal417.2g2866.6g49.2g143.4g
Valittu annoskoko3713g7025kcal208.6g1433.3g24.6g71.7g
Annoskoko puolitettuna1856g3513kcal104.3g716.7g12.3g35.9g
Arvot/100g100g189kcal5.6g38.6g0.7g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=457573