Hernekeitto

Liota herneitä muutama tunti (voit myös vain huuhtoa ne, mutta lisää siinä tapauksessa keittoaikaa).

Pilko sipuli ja palvikylki.

Laita ainekset kattilaan ja mausta lihaliemikuutiolla ja pippurilla.

Lisää neste (n. 2 litraa tai sen verran kuin kattilaan sopii).

Anna kiehua miedolla lämmöllä pari-kolme tuntia.

Keittoaika riippuu siitä kuinka kauan herneitä on liotettu, mutta kyllä sen sitten näkee, kun on valmista.

Lisää lopuksi sinappia maun mukaan, tarkista suolaisuus ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Jemi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 643g1943kcal115.2g311.7g6.4g68.8g
Palvikylki pala (Korpela), annos 300g386g1215kcal46.3g3.9g115.7g0g
Vesi2571g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)77g21kcal1g3.7g0.2g1.3g
Sinappi 19g25kcal0.8g2.7g1.2g0.3g
Lihaliemikuutio Maggi21g59kcal1.9g1.5g4.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7434g6526kcal330.4g647g256.8g140.8g
Valittu annoskoko3717g3263kcal165.2g323.5g128.4g70.4g
Annoskoko puolitettuna1859g1632kcal82.6g161.8g64.2g35.2g
Arvot/100g100g88kcal4.4g8.7g3.5g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=281576