Rahkapiirakka aprikoosimarmeladilla

1. Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää 1 dl sokeria, suola, kardemumma ja yksi muna.

Vatkaa joukkoon puolet jauhoista, lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikinaksi.

2. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle sekä kohota lämpimässä peiteltynä noin 40 min.

3. Valmista täyte riko 2 munaa kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, sekoita rahka, kerma ja 1,5 dl sokeria joukkoon ja mausta 2 rkl:lla sitruunamehua.

4. Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat ja levitä marmeladi taikinalevylle.

5. Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

6. Voitele reunat munalla ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

(Resepti Yhteishyvä maaliskuu 2013)

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen48g16kcal1.6g2.3g0g0g
Hiiva 4g3kcal0.5g0g0g0.3g
Sokeri 34g137kcal0g33.8g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.8g2.5kcal0.1g0.5g0.1g0.2g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 26g38kcal3.3g0.1g2.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 83g284kcal8.4g58g1g2.9g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g12g86kcal0.1g0.1g9.6g0g
Aprikoosimarmeladi (Saarioinen)48g91kcal0.2g22g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki80g45kcal6.8g4g0.2g0g
Flora ruoka kevyt & paksu32g19kcal0.3g1.4g1.3g0g
Sitruunamehu, laimentamaton4.8g1kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana744g1444kcal42.6g244.6g29.8g6.8g
Valittu annoskoko372g722kcal21.3g122.3g14.9g3.4g
Annoskoko puolitettuna186g361kcal10.7g61.2g7.5g1.7g
Arvot/100g100g194kcal5.7g32.9g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=345817