Lämmin perunasalaatti

1. Pese perunat hyvin ja keitä suolattomassa vedessä

2. Viipaloi (kevät) sipulit ja puolita kirsikkatomaatit.

Revi rucola ja jääsalaatti laakealle vadille ja levitä tomaatit ja sipulit salaatille.

3. Sekoita kastikkeen ainekset (öljy, viinietikka, sinappi, sokeri, mustapippuri) kulhossa.

4. Leikkaa perunat puoliksi tai lohkoiksi ja pyörittele kastikkeessa

5. Levitä perunat salaatille.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

B2
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaton 250g138kcal4g33g0.4g2.1g
Sipuli (kuorittu)27g7.2kcal0.3g1.3g0.1g0.5g
Rucola-ruukkusalaatti (Pirkka), annos 50g16g3.9kcal0g0g0g0g
Jääsalaatti ruukussa, Pirkka6.3g0.6kcal0.1g0.1g0g0.1g
Kirsikkatomaatti, suomalainen47g9kcal0.3g1.8g0.1g0.7g
Dijonsinappi, Maille, Original3.1g2.2kcal0.1g0.3g0.1g0.1g
Rypsiöljy 13g111kcal0g0g12.5g0g
Viinietikka 9g1.9kcal0g0g0g0g
Sokeri 1.3g5.1kcal0g1.3g0g0g
Mustapippuri 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana745g559kcal9.6g75.8g26.4g7.2g
Valittu annoskoko373g280kcal4.8g37.9g13.2g3.6g
Annoskoko puolitettuna186g140kcal2.4g19g6.6g1.8g
Arvot/100g100g75kcal1.3g10.2g3.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134848