Bolognesekastike vähähh

Ruskista jauheliha pieninä muruina oliiviöljyssä.

Silppua sipulit ja pilko valkosipuli.

Lisää jauhelihaan ja kuullota sipulit.

Lisää tomaattimurska ja fondi ja mustapippuri.

Lisää kerma - ei välttämätön.

Muutama porkkanasiivu antaa kastikkeelle extramakua.

Kastike pitää hauduttamisesta.

Tarkista maku ja lisää yrttimausteet maun mukaan viimeisenä.

Tiiviimpi muhennos maistuu myös leivän päällä juustoraastekuorrutuksella ja sopii mm. kukka- ja/tai parsakaali, kaali- ja kesäkurpitsavuokiin.

Kestää pakastamisen.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 124 grammaa

Namhele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy classico (Bertolli)7.5g68kcal0g0g7.5g0g
Sipuli 50g15kcal0.6g2.4g0.1g0.9g
Tomaattimurska (Euro shopper)200g60kcal2g8g0.8g0.4g
Mustapippuri 0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Valkosipuli 2g2.2kcal0.2g0.3g0g0g
Kerma, vispikerma, rasvaa 38 % ,vähälaktoosinen, iskukuumennettu 100g355kcal1.9g2.7g38g0g
Basilika, tuore 5g1.4kcal0.2g0.1g0g0.1g
Vasikanfondi (Touch of taste), annos 15g7.5g5.6kcal0.6g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana745g1017kcal11.2g28.8g92.8g3g
Valittu annoskoko373g508kcal5.6g14.4g46.4g1.5g
Annoskoko puolitettuna186g254kcal2.8g7.2g23.2g0.8g
Arvot/100g100g137kcal1.5g3.9g12.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139887