Kikhernemuhennos

Silppua valkosipuli ja chili, kuullota oliiviöljyssä kunnes pehmenneet ja maut irronneet.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää purkillinen kikherneitä, raasta joukkoon sitruunan kuori ja purista sen jälkeen sekaan sitruunan mehu.

Hauduta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.

Survo muutama kikherne kattilan seinää vasten ja sekoita "tahnamaiseksi" ja anna hautua vielä muutama minuutti.

Tarjoile vaikka paistetun kanan kylkiäisenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 149 grammaa

Zipa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kikherne säilötty Bonduelle251g326kcal16.3g50.2g7.5g12.5g
Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen 75g20kcal0.3g1.1g0.5g1.4g
Oliiviöljy 9g83kcal0g0g9.4g0g
Valkosipuli 8.8g10kcal0.7g1.4g0.1g0.2g
Chili paprika punainen28g11kcal0.6g2.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana745g900kcal35.8g110.4g35g28.2g
Valittu annoskoko373g450kcal17.9g55.2g17.5g14.1g
Annoskoko puolitettuna186g225kcal9g27.6g8.8g7.1g
Arvot/100g100g121kcal4.8g14.8g4.7g3.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=218503