Parsakeitto (Kevennys)

2 pnt valkoinenparsa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
2 dl kevytkerma
1 dl valkoviini
3 dl vesi
2 rkl kasvisliemi fondi
4 siivua ilmakuivattu kinkku
Öljy, suola, mustapippuri

Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko pieneksi.

Kuori ja pilko sipulit.

 
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kuullota hetki öljyssä.

Lisää kerma, vesi, valkoviini ja fondi, anna parsojen hautua kypsäksi.

Soseuta sauva-tai tehosekoittimella sileäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Tarjoile Ilmakuivatunkinkun kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsa 1502g233kcal19.2g18g3g22.5g
Sipuli 165g50kcal2.1g7.9g0.3g2.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g12g13kcal0.9g2g0.1g0.2g
Kevytkerma601g721kcal19.2g27g60.1g0g
Valkoviini kuiva 301g206kcal0.9g1.8g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 902g0kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g75g68kcal2.3g2.6g5.3g0.5g
Ilmakuivattu kinkku, siivu=10g (Zimbo gourmet), annos 10g120g301kcal26.4g1.2g21g0g
Rypsiöljy 30g266kcal0g0g30g0g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g3g6.9kcal0.3g1.2g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7440g3726kcal142.6g123.4g239.8g52g
Valittu annoskoko3720g1863kcal71.3g61.7g119.9g26g
Annoskoko puolitettuna1860g932kcal35.7g30.9g60g13g
Arvot/100g100g50kcal1.9g1.7g3.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296402