Limetorttu

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokeri (3/4 dl) ja vehnäjauhot (3 dl) ja vaniljaa noin teelusikallinen.

Sekoita nopeasti, taputtele leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista 12-15 minuuttia 200 asteessa.

Raasta limen kuorta pari ruokalusikallista ja purista limen mehua (noin neljästä limestä).

Vatkaa sokeri (2,5 dl) ja munat vaahdoksi, lisää limen kuori ja mehu, viimeisenä lisää vehnäjauhot (3 rkl).

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 12 minuuttia 200 asteessa.

Täytteen kuuluu olla löysää uunista otettaessa.

Sirottele lämpimän tortun päälle tomusokeria (1 dl). Anna seistä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua, näin koostumus on parempi.

Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.

Ohje: Pieni kakkukirja

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Mir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 65g474kcal0.8g0.3g53.1g0g
Sokeri 24g97kcal0g23.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 73g250kcal7.4g50.9g0.9g2.5g
Kananmuna kuoreton 62g88kcal7.7g0.2g6.3g0g
Sokeri 79g322kcal0g79.2g0g0g
Limemehu (Tymbark), annos 100g37g18kcal0g4.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 11g38kcal1.1g7.8g0.1g0.4g
Sokeri 22g91kcal0g22.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana747g2753kcal34g378.2g120.8g5.8g
Valittu annoskoko374g1376kcal17g189.1g60.4g2.9g
Annoskoko puolitettuna187g688kcal8.5g94.6g30.2g1.5g
Arvot/100g100g369kcal4.6g50.6g16.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=185081