Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)56g15kcal0.7g2.7g0.1g1g
Valkosipuli 3.8g4.1kcal0.3g0.6g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g38g11kcal0.2g2.2g0.1g0.9g
Oliiviöljy 2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 113g162kcal10.9g2.3g12.2g0.2g
Tomaattimurska 45g13kcal0.3g2.4g0.1g0.9g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g94g24kcal1.2g3.9g0.2g0g
Soijakastike 2.8g1.7kcal0.1g0.3g0g0g
Punaviini 19g13kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana747g536kcal27.6g28.8g31g6.2g
Valittu annoskoko373g268kcal13.8g14.4g15.5g3.1g
Annoskoko puolitettuna187g134kcal6.9g7.2g7.8g1.6g
Arvot/100g100g72kcal3.7g3.9g4.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424