Makaronilaatikko (Kevennys)

400 g broilerijauheliha
 300 g täysjyvä makaroni
3 kpl kananmuna
5 dl maito
1 kpl sipuli
suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Keitä ja siivilöi makaronit.

Kuori ja pilko sipuli.

Paista jauheliha ja sipuli.

Yhdistä paistettu jauheliha ja keitetyt makaronit.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita maito ja munat hyvin ja lisää joukkoon, sekoita.

Lisää koko massa voideltuun uunivuokaan.

Paista uuninkeskitasolla 180 c noin 50 minuuttia.

Anna laatikon levähtää noin 10 minuuttia pöydällä ennen tarjoilua.

Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Puolukkahillo.

0 ,2 kg puolukoita
1 dl hillosokeria

Lisää puolukat ja sokeri kattilaan ja kiehauta.

Anna jäähtyä hetki pöydällä ja siirrä sitten jääkaappiin, jossa hillo hyytyy noin vuorokaudessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 427 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, broilerin, paistettu 87g243kcal23.3g0g16.8g0g
Täysjyvä makaroni, keitetty Kypsennetty, annos 100g66g71kcal2.4g13.8g0.6g0.9g
Kananmuna 50g(kpl)33g41kcal3.6g0.1g3g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen109g36kcal3.6g5.4g0g0g
Sipuli 12g3.6kcal0.2g0.6g0g0.2g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Puolukka 44g17kcal0.2g3g0.2g1.1g
Hillosokeri (Dansukker), annos 1000g22g85kcal0g21.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana747g995kcal66.6g88.8g41.2g4.4g
Valittu annoskoko374g498kcal33.3g44.4g20.6g2.2g
Annoskoko puolitettuna187g249kcal16.7g22.2g10.3g1.1g
Arvot/100g100g133kcal8.9g11.9g5.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296385