Saaristolaisleipä (Kotiliesi.fistä)

Ainekset:
1 litra piimää
1 litra vehnäjauhoja
3 dl kaljamaltaita
3 dl leseitä
3 dl ruisjauhoja
3 dl hiivaleipäjauhoja
3 dl siirappia
100 g hiivaa
suolaa sopivasti

Lämmitä piimä mikrossa käden lämpöseksi.

Sekoita siihen hiiva.

Lisää kulhoon ruisjauho, leseet, maltaat, hiivaleipäjauho, siirappi ja ripaus suolaa.

Sekoita puuhaarukalla( sillä isommalla)

Lisää sekaan normi vehnäjauhot ja sekoita hyvin yhä puuhaarukalla.

Pistä taikina vuokaleipämuotteihin.

Peitä leivät ja anna kohota reilu tunti kohtuu lämpimässä paikassa.

Laita vaikka uuni lämpeneen 50 asteeseen ja vuoat saamaan peiton alle hukkalämpö.

Kun leivät ovat kohonneet, Paista niitä uunissa noin 1,5 tuntia.

Lopuksi ota ne uunista ja voitele vesi/siirappisekoituksella ja laita vielä toviksi uuniin.

Anna jäähtyä uunistaoton jälkeen rauhassa.

Saaristoleipä ei ole parhaimmillaan tuoreena uunista oton jälkeen kuten useat muut leivonnaiset, vaan maku paranee viileässä parin päivän aikana.

Reseptistä tulee n. 75 annosta ja yksi annos painaa n. 39 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Asidofilus-bifiduspiimä (Pirkka), annos 200g1274g599kcal39.5g50.9g25.5g0g
Siirappi 535g1613kcal0.5g396.3g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 210g639kcal18.4g116.4g4g29.2g
Hiivaleipäjauho kuitu (Pirkka), annos 65g248g869kcal33.5g162.9g7.2g13.7g
Vehnäjauho puolikarkea 828g2840kcal84.3g579.4g9.9g29g
Hiiva, 50g127g78kcal16.7g1.4g0.5g0g
Suola, annos 3g26g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)306g1158kcal35.8g235.3g6.7g43.7g
Kuidukas, kolmen viljan leseseos (Myllyn paras)191g487kcal31.7g65.1g11.7g57.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7488g16564kcal520.8g3215.4g131g345.8g
Valittu annoskoko3744g8282kcal260.4g1607.7g65.5g172.9g
Annoskoko puolitettuna1872g4141kcal130.2g803.9g32.8g86.5g
Arvot/100g100g221kcal7g42.9g1.7g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333183