Raejuusto-kermaviilikastike

Kermaviili maustetaan hyppysellisellä suolaa, ½-1 tl sokeria maun mukaan ja n. 1 tl etikkaa.

Sekoitetaan ja tarkistetaan maku.

Saa olla pikkuisen makeaa, mutta ei liikaa.

Lisätään raejuusto ja sekoitetaan tasaiseksi.

Sopii hyvin lehtisalaatin kastikkeeksi.

Erilaisia salaatteja ja sekaan tomaattia, kurkkua sekä runsaasti tilli- ja persiljasilppua.

Salaatti sopii erityisesti uusien perunoiden miksei vanhojenkin, kalan, kanan tai lihan lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 52 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki1818g1454kcal236.3g36.3g36.3g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 1818g2404kcal47.8g58.2g218.1g0g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 36g148kcal0g36.3g0g0g
Etikka laimennettu (Eldorado), annos 5g64g20kcal0g6.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7488g8051kcal568.2g274.4g508.8g0g
Valittu annoskoko3744g4026kcal284.1g137.2g254.4g0g
Annoskoko puolitettuna1872g2013kcal142.1g68.6g127.2g0g
Arvot/100g100g108kcal7.6g3.7g6.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429803