UNKK4 karppi jauhelihakiusaus kesäkurpitsalla

Neljä annosta

öljyä
1 ison iso kesäkurpitsa tai 2 pienempää
suolaa
sipulia
valkosipulia
lihaliemikuutio, pippuria
jauhelihaa 400 g
1 prk ranskankermaa
3-4 tomaattia
juustoraastetta

Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi tikuiksi, vähän kuin perunasuikaleiksi.

Ripottele suolaa päälle ja itketä hetki niin että vähän nestettä valuu pois.

Voitele uunivuoka öljyllä ja kippaa tikut siihen ja lykkää uuniin jauhelihan paistamisen ajaksi 200 asteeseen.

Kuullota ensin sipulia öljyssä, lisää jauheliha ja ruskista.

Mausta mielesi mukaan, itse laitan lihaliemikuution murusina, mustapippuria myllystä, paprikajauhetta, caynnepippuria ja reilusti valkosipulia :)
Sekoita joukkoon ranskankermapurkki.

Ota vuoka uunista ja sekoita kesäkurpitsatikut ja jauhelihamössö ja jatka paistamista.

Noin 10 min päästä lisää päälle viipaloitu tomaatti ja juustoraaste ja paista kunnes juusto on nätin väristä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1500 grammaa

Unkk4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1000g1660kcal190g0g100g0g
Kesäkurpitsa zucchini 1250g226kcal7g31.2g5g8.7g
Juusto Emmental punaleima (Valio), annos 10g250g975kcal72.5g0g75g0g
Tomaatti 500g114kcal2.8g17.2g1.5g7g
Keittiö creme fraiche (Arla ingman), annos 10g500g4000kcal14g20g90g0g
Sipuli 250g76kcal3.1g12g0.5g4.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7500g14100kcal578.8g160.8g544g40g
Valittu annoskoko3750g7050kcal289.4g80.4g272g20g
Annoskoko puolitettuna1875g3525kcal144.7g40.2g136g10g
Arvot/100g100g188kcal7.7g2.1g7.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=225131