Mallan poronkäristys

Ota liha sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana.

Paista pannulla miedossa lämmössä pilkotut pekoniviipaleet niin että rasva irtoaa niistä hyvin.

Lisää mukaan voita ja paista käristeviipaleet pienissä erissä.

Lisää pilkottu sipuli.

Kääntele hetki.

Kaada pataan ja lisää vesi sekä mausteet.

Laita kansi päälle ja annan hautua 125 asteisessa uunissa 1,5-2,5 tuntia.

Lisää tarvittaessa nestettä.

Tarjoa käristyksen kanssa perunamuusia.

Puolukkahillo ja suolakurkut ovat mainio lisuke.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 268 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys, raaka (Lapin liha), annos 750g2628g2838kcal512.4g0g89.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 701g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)193g52kcal2.5g9.2g0.4g3.3g
Voi, 1 tl, 5 g88g639kcal0.9g0.9g70.1g0g
Mustapippuri 3.5g10kcal0.4g1.3g0.1g0.9g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Pekoni (Atria), annos 70g123g429kcal13.5g0.6g39.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7504g7936kcal1059.4g24g398.2g8.4g
Valittu annoskoko3752g3968kcal529.7g12g199.1g4.2g
Annoskoko puolitettuna1876g1984kcal264.9g6g99.6g2.1g
Arvot/100g100g106kcal14.1g0.3g5.3g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=191993