Pellavansiemen-puolukkasämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin.

Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää.

Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauhot.

Alusta vehnäjauhot niin, että saat kimmoisan taikinan.

Lisää oljy ja tarvittaessa vielä jauhoja.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää.

Pane sämpylät kahdelle leivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Katjaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt1165g536kcal37.3g55.9g17.5g0g
Hiiva 117g87kcal15.3g1.3g0.5g8g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 93g281kcal0.1g69.1g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 152g490kcal43.9g10.6g30.3g46.4g
Ruisjauho (Rainbow)932g2983kcal93.2g587.3g21.4g130.5g
Vehnäjauho puolikarkea 909g3119kcal92.6g636.2g10.9g31.8g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl233g2097kcal0g0g233g0g
Puolukka 140g54kcal0.6g9.5g0.7g3.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7504g19293kcal566g2739.8g628.6g440.6g
Valittu annoskoko3752g9647kcal283g1369.9g314.3g220.3g
Annoskoko puolitettuna1876g4823kcal141.5g685g157.2g110.2g
Arvot/100g100g257kcal7.5g36.5g8.4g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=284600