Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 88g636kcal1g0.4g71.3g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 8.1g33kcal0.2g7.8g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 68g85kcal7.5g0.2g6.1g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g92g554kcal22.1g6.1g49.8g0g
Leivinjauhe 2.3g4.1kcal0.1g0.9g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 59g194kcal1.2g1.8g20.6g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl10g66kcal1.5g0.4g6.5g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g48g76kcal0.2g18.4g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana752g3296kcal67.6g72g308.8g0.8g
Valittu annoskoko376g1648kcal33.8g36g154.4g0.4g
Annoskoko puolitettuna188g824kcal16.9g18g77.2g0.2g
Arvot/100g100g438kcal9g9.6g41.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=271223