Kikherneitä tomaattikastikkeessa

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.

Kuullota niitä öljyssä curryn (tai punaisen currytahnan) ja inkiväärin(inkivääritahnan) kanssa.l
isää tomaattimurska, anna kiehua miedolla lämmöllä n.30 min. mausta suolalla ja pippurilla, hunajalla ja (balsami) viinietikalla.

Lisää lopuksi kikherneet ja anna hautua vielä hetki.

Hyvää tumman riisin kanssa ateriana tai lisäkkeenä, miksei myös vaikka pitaleivän välissä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Vittra
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 56g495kcal0g0g56g0g
Sipuli (kuorittu)240g65kcal3.1g11.5g0.5g4.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g28g29kcal2.2g4.6g0.2g0.6g
Inkivääritahna (Pirkka Aasia, 100g)20g14kcal0.1g1.9g0.8g0g
Currytahna punainen (Pirkka)20g52kcal0.4g1.8g4.8g0g
Pirkka luomu tomaattimurska2000g600kcal28g130g10g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 1200g1597kcal101.3g211.2g24g60g
Hunaja 80g264kcal0.4g64.6g0g0g
Viinietikka 120g25kcal0g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7528g6282kcal271g852.4g192.6g129.4g
Valittu annoskoko3764g3141kcal135.5g426.2g96.3g64.7g
Annoskoko puolitettuna1882g1570kcal67.8g213.1g48.2g32.4g
Arvot/100g100g83kcal3.6g11.3g2.6g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85570