Maa-artisokkakeitto

Kuori perunat ja maa-artisokat ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi.

Laita maa-artisokat ja perunat kylmään veteen odottamaan, jotta ne eivät mustu.

Kuori sipuli ja valkosipuli ja pilko ne pienemmäksi.

Laita kattilan pohjalle tilkka öljyä ja paista artisokkia ja perunoita öljyssä hetkisen, kunnes ne karamellisoituvat hiukan.

Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota vielä hetki.

Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät.

Kiehauta vesi ja lisää mukaan liemikuutiot.

Anna kiehua 15-20 minuuttia kunnes perunat ja artisokat ovat kypsiä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Lisää soseutusvaiheessa mukaan maitoa, kunnes saat keitosta tarpeeksi juoksevan.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 314 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maa-artisokka 1082g493kcal5.4g88.7g2.2g43.3g
Peruna, keskikokoinen 60g571g343kcal8.6g74.2g0.6g5.1g
Sipuli (kuorittu)183g50kcal2.4g8.8g0.4g3.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g39g41kcal3.1g6.4g0.2g0.8g
Rypsiöljy 30g266kcal0g0g30g0g
Lihaliemikuutio Maggi30g84kcal2.7g2.1g6.9g0g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g30g70kcal0.9g7.9g4g0g
Vesi, vesijohtovesi 1502g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt301g138kcal9.6g14.4g4.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7536g2967kcal65.4g405g97.6g104.6g
Valittu annoskoko3768g1484kcal32.7g202.5g48.8g52.3g
Annoskoko puolitettuna1884g742kcal16.4g101.3g24.4g26.2g
Arvot/100g100g39kcal0.9g5.4g1.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=273374