Annaburanan kaalikeitto

Suikaloi kaali
laitta kattilaan kaali ja lisää vesi, pippuri ja lihalimikuutiot.

Anna kiehua hiljalleen.

Ruskista jauheliha kevyesti ja lisää se keittoon, sekoita.

Anna kiehua hiljalleen n. 30 min.
Lisää Pirkka keittojuurekset, sekoita ja anna keiton valmistua hiljalleen vielä n. 1 tunti välillä sekoittaen.

Kypsymisaika on n. aika riippuen kaalista.

Talvikaali kypsyy/pehmenee hitaammin, kuin varhaiskaali.

Lisää lopuksi mausteita ja yrttejä mieltymystesi mukaan.

Esim meirami sopii hyvin kaalin kanssa.

Voit myös tukevoittaa keittoannostasi raejuustolla!

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Annaburana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1199g253kcal14.4g40.8g2.4g25.2g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha450g746kcal85.4g0g45g0g
Keittojuurekset pakaste (Pirkka)300g75kcal3g13.5g0.9g8.7g
Lihaliemikuutio Maggi23g63kcal2g1.6g5.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 1799g0kcal0g0g0g0g
Maustepippuri, annos 1g1.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7542g2274kcal209.6g111.8g107g67.8g
Valittu annoskoko3771g1137kcal104.8g55.9g53.5g33.9g
Annoskoko puolitettuna1886g569kcal52.4g28g26.8g17g
Arvot/100g100g30kcal2.8g1.5g1.4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=334655