Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 50g356kcal0.4g0.2g40g0g
Vehnäjauho puolikarkea 87g298kcal8.8g60.7g1g3g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 17g11kcal0.5g0.8g0.6g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 167g64kcal0.3g13.6g0.2g2.5g
Voi 8.3g61kcal0.1g0g6.8g0g
Manteli 17g103kcal4g1.1g9g1.2g
Sitruunamehu, laimentamaton13g2.8kcal0g0.2g0g0g
Sokeri 14g58kcal0g14.3g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 4g9kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana756g1923kcal28.2g181.8g115.2g13.4g
Valittu annoskoko378g962kcal14.1g90.9g57.6g6.7g
Annoskoko puolitettuna189g481kcal7.1g45.5g28.8g3.4g
Arvot/100g100g255kcal3.7g24.1g15.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=133935