Kasvisgratiini (Kevennys)

Kuori ja pilko porkkanat sekä maa-artisokat pieniksi paloiksi.

Huuhtele ja pilko kesäkurpitsa, tomaatti ja purjo.

Lado pilkotut kasvikset voideltuun vuokaan, lisää kerma ja mausteet.

Sekoita hyvin ja lisää pinnalle juustoraaste.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pinta on kauniin ruskea.

Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.

Tarjoile sellaisenaan tai liharuokien lisäkkeenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa788g134kcal3.1g19.7g4.7g5.5g
Miniluumutomaatti, annos 250g563g113kcal3.4g18.6g1.7g0g
Purjosipuli 450g103kcal8.1g10.8g0.9g9.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g450g126kcal2.7g26.8g0.9g11.2g
Maa-artisokka 900g410kcal4.5g73.8g1.8g36g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)450g270kcal4.5g20.2g18g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa180g540kcal41.4g0g41.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7560g3391kcal135.4g339.8g138.8g124.2g
Valittu annoskoko3780g1695kcal67.7g169.9g69.4g62.1g
Annoskoko puolitettuna1890g848kcal33.9g85g34.7g31.1g
Arvot/100g100g45kcal1.8g4.5g1.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=288090