Herkkumakaronlaatikko a la Maire

Laita makaronit kiehumaan suolalla maustettuunveteen ja uuni lämpiämään 200C.

Paahda jauheliha silputunsipulinkera.

Ota iso kulho, jossa sekoitat tomaattimurskat, smetanat, murskatut valkosipulit, musta ja valkopippurirouheet lihaseoksen sekä puolet juustoraasteesta.

Suolaa2-3 tl.
Laita isoon vuokaan vuorotellen makaronia ja lihaseosta päälimmäiseksi
100g juustraastetta.

Uuniin noin tunniksi

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 304 grammaa

Singoalla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha125g208kcal23.8g0g12.5g0g
Sipuli (kuorittu)7.8g2.1kcal0.1g0.4g0g0.1g
Makaroni, keitetty, suolaa 55g53kcal1.6g10.7g0.2g0.5g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 125g37kcal0.7g6.6g0.3g2.4g
Smetana, rasvaa n. 40 % 31g122kcal0.7g0.7g13.1g0g
Valkosipuli 1.9g2kcal0.1g0.3g0g0g
Juustoraaste emmental punaleima31g122kcal9.1g0g9.4g0g
Mineraalisuola keskiarvo 2.3g0kcal0g0g0g0g
Oregano, kuivattu 0.3g1kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana760g1093kcal72.2g37.6g71g6.2g
Valittu annoskoko380g546kcal36.1g18.8g35.5g3.1g
Annoskoko puolitettuna190g273kcal18.1g9.4g17.8g1.6g
Arvot/100g100g144kcal9.5g4.9g9.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=449429