Punajuuri-vuohenjuustosalaatti

Keitä punajuuri kuorineen.

Murskaa valkosipuli vaikka leikkuulaudalla veitsi lappeellaan merisuolan kanssa "hieroen" (suola murskaa valkosipulin mössöksi).

Sekoita valkosipuli hunajan, oliiviöljyn ja balsamicon kanssa.

Kun punajuuri on jäähtynyt, poista kuori ja viipaloi.

Marinoi punajuuret seoksella (jos vain on aikaa, kannattaa antaa olla parikin tuntia).

Viipaloi vuohenjuusto yhtä moneen osaan kuin punajuuri ja laita vuohenjuustoviipaleet punajuuriviipaleiden päälle uunivuokaan.

Paista 225c ylätasolla grillivastuksilla kunnes vuohenjuusto hieman saa väriä.

Syö salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Nni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 225g86kcal2.3g15.5g0.5g5.6g
Vuohenjuusto pirkan hyvä (Pirkka), annos 200g113g332kcal23.6g1.1g25.9g0g
Hunaja 7.9g26kcal0g6.4g0g0g
Oliiviöljy 15g129kcal0g0g14.6g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7.9g8.2kcal0.6g1.3g0g0.2g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g5.6g5.4kcal0.1g1g0g0g
Suola, annos 3g6.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana761g1174kcal53.2g50.6g82g11.6g
Valittu annoskoko380g587kcal26.6g25.3g41g5.8g
Annoskoko puolitettuna190g294kcal13.3g12.7g20.5g2.9g
Arvot/100g100g154kcal7g6.7g10.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=169821