Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 2004g769kcal20g138.3g4g50.1g
Valkosipuli 56g61kcal4.4g9.1g0.3g1.2g
Sipuli 441g133kcal5.5g21.2g0.9g7.5g
Kasvisliemikuutio 802g2442kcal76.2g108.2g188.4g12.8g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Basilika, tuore60g24kcal1.9g3g0.5g2.3g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g401g1010kcal64.1g6.4g80.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 40g138kcal4.1g28.1g0.5g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7616g9177kcal353.2g631.6g549.8g152.8g
Valittu annoskoko3808g4588kcal176.6g315.8g274.9g76.4g
Annoskoko puolitettuna1904g2294kcal88.3g157.9g137.5g38.2g
Arvot/100g100g121kcal4.6g8.3g7.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=195484