Tuhti nakkikeitto

Mausteet: mustapippuri, 1 tl curry, 3 laakerinlehteä, 1 rkl paprikajauhetta, suola, 2 rkl persilja, vähän ketsuppia.

1. Pilko ja paista nakit ja sipuli öljyssä, johon lisäät osan mausteista lukuunottamatta laakerinlehteä ja persiljaa.

2. Pilko kuoritut perunat ja porkkanat ja laita kiehumaan veteen, ja kun ne ovat pehmenneet, lisää loput ainekset ja mausteet.

Lisää vettä, jos keitos tuntuu liian paksulta.

3. Anna pulputella miedolla lämmöllä noin 1 - 1,5 tuntia.

Lisää lopuksi kerma, mutta älä anna enää kiehua ja ripottele persiljaa keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 508 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 94g71kcal1.8g14.5g0.2g0.9g
Popsi kevyt 10 nakki (Hk)56g104kcal6.2g3.1g7.3g0.1g
Porkkana 28g9kcal0.2g1.6g0.1g0.7g
Keittojuures, Pirkka19g4.7kcal0.2g0.8g0.1g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr1.7g4.7kcal0.1g0.2g0.4g0g
Sipuli (kuorittu)9g2.5kcal0.1g0.4g0g0.2g
Tomaattipyree,euroshopper6.6g5.2kcal0.2g1.2g0.1g0g
Flora ruoka kevyt & paksu23g14kcal0.2g1.1g0.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 141g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 2.6g23kcal0g0g2.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana762g478kcal18g45.8g23.4g3.8g
Valittu annoskoko381g239kcal9g22.9g11.7g1.9g
Annoskoko puolitettuna191g120kcal4.5g11.5g5.9g1g
Arvot/100g100g63kcal2.4g6g3.1g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440073