Peltileipä

1. Liuota hiiva lämpimään veteen.

Lisää suola ja sokeri.

2. Lisää osa jauhoista voimakkaasti vatkaten, alusta loput.

Taikina saa jäädä melko löysäksi.

3. Lisää öljy.

4. Anna kohota 15min ja kaada taikina sitten uunipellille.

Anna kohota n. 30min.

Voit leikata veitsellä/taikinapyörällä ristikon taikinan pintaan, leivän saa näin kätevästi annospaloiksi.

5. Voitele munalla tai kylmällä vedellä, ripottele siemenet leivän pinnalle.

6. Paista 200asteessa noin 20min.

:)

Jauhoseokseen voi lisätä esim.

kaurahiutaleita ja siemenet voi olla muutakin kun kurpitsansiemeniä.

Leivän pinnalle voi myös painella esim.

oliiveja tai kirsikkatomaatinpuolikkaita foccacian tapaan.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Riitasointu1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva, annos 11g25g89kcal11.1g9.9g1.5g0g
Vesi1126g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 54g219kcal0g54g0g0g
Suola, annos 3g23g0kcal0g0g0g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g2251g7429kcal270.2g1485.9g54g184.6g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl113g1013kcal0g0g112.6g0g
Kurpitsansiemenet, kuivattu225g1218kcal55.2g40.1g103.3g8.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7632g19938kcal673g3179.8g542.8g386.8g
Valittu annoskoko3816g9969kcal336.5g1589.9g271.4g193.4g
Annoskoko puolitettuna1908g4985kcal168.3g795g135.7g96.7g
Arvot/100g100g261kcal8.8g41.7g7.1g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142152