Janssoninkiusaus

Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä ja/tai voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, fileiden liemi, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 255 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 250g191kcal4.7g38.8g0.5g2.5g
Janssonfileitä maustekastikkeessa (Eldorado)42g63kcal4.2g4.6g2.9g0g
Sipuli 50g15kcal0.6g2.4g0.1g0.9g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)33g53kcal0.9g0.9g5g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g1g3.1kcal0.2g0.4g0.1g0.2g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 4.2g1.9kcal0.1g0.2g0.1g0g
Rypsiöljy 1.7g15kcal0g0g1.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana765g683kcal21.4g94.6g20.8g7.2g
Valittu annoskoko383g342kcal10.7g47.3g10.4g3.6g
Annoskoko puolitettuna191g171kcal5.4g23.7g5.2g1.8g
Arvot/100g100g89kcal2.8g12.4g2.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101075