Kukkakaalikeitto.

Poista kukkakaaleista kannat ja puolita ne käsin muutamaan osaan.

Laita kukkakaalilohkot suurehkoon kattilaan ja kaada päälle vettä niin paljon että ne peittyvät lähes kokonaan, murenna joukkoon myös yksi lihaliemikuutio.

Anna kiehua n.20min.

Survo sauvasekoittimella kattilassa olevat kukkakaalit tasaiseksi massaksi, voit kyllä jättää joitain sattumia joukkoon.

Lisää kerma, makusi mukaan suolaa, pippuria, aromisuolaa jne sekä kinkunpalaset keittoon ja kiehauta vielä hetki

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g70g39kcal2.2g4.5g1.4g0g
Lihaliemikuutio Maggi15g43kcal1.4g1.1g3.5g0g
Kukkakaali 1388g334kcal25.1g30.5g4.2g31.9g
Palvikinkku HK 3%245g245kcal44.2g1.2g7.4g0g
Vesi2103g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7644g1322kcal145.8g74.6g33g63.8g
Valittu annoskoko3822g661kcal72.9g37.3g16.5g31.9g
Annoskoko puolitettuna1911g331kcal36.5g18.7g8.3g16g
Arvot/100g100g17kcal1.9g1g0.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100830