Intialainen linssimuhennos

Huuhdo linssit ja keitä ne vedessä pehmeiksi.

Älä lisää suolaa veteen etteivät linssit kovetu.

Pilko pieni sipuli keitinveteen.

Punertaville linsseille riittää noin 20-25 minuutin keittäminen.

Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuullota niitä öljyssä tai kirkastetussa voissa.

Lisää mausteet ja karrijauhe.

Kuullota vielä 3-4 minuuttia.

Mausta ruokalusikallisella tomaattipyreetä.

Lisää keitetyt linssit.

Lisää tarvittaessa myös hieman vettä.

Tarkista suola ja purista hieman sitruunamehua mausteeksi.

Tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g1598g5193kcal383.5g782.9g16g191.7g
Sipuli (kuorittu)213g58kcal2.8g10.2g0.4g3.6g
Sipuli (kuorittu)213g58kcal2.8g10.2g0.4g3.6g
Valkosipuli 107g115kcal8.4g17.4g0.6g2.2g
Chili paprika punainen160g64kcal3.2g14.4g0g0g
Curryjauhe (-), annos 5g80g260kcal8g39.9g8g8g
Kardemumma, annos 2g11g33kcal1.2g7.2g0.7g3g
Neilikka, annos 4g21g78kcal0.7g17g0.7g0g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g80g483kcal5.4g46.5g28g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g186g138kcal8.4g24g0.4g0g
Kookosöljy kylmäpuristettu (Biona organic), annos 5g107g913kcal0g0g106.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 1065g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7680g14781kcal848.8g1939.4g323.4g424.2g
Valittu annoskoko3840g7391kcal424.4g969.7g161.7g212.1g
Annoskoko puolitettuna1920g3695kcal212.2g484.9g80.9g106.1g
Arvot/100g100g193kcal11.1g25.3g4.2g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238830