Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi452g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)136g27kcal0g8.8g0g0g
Valkopippuri 9g26kcal0.9g3.8g0.2g2.4g
Keltuainen, 20g, annos 20g723g463kcal25.3g1.4g180.8g0g
Voi 2261g16398kcal26.9g9g1837.8g0g
Sitruunamehu, laimentamaton271g57kcal0.8g4.3g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7704g33942kcal107.8g54.6g4037.6g5.4g
Valittu annoskoko3852g16971kcal53.9g27.3g2018.8g2.7g
Annoskoko puolitettuna1926g8486kcal27g13.7g1009.4g1.4g
Arvot/100g100g441kcal1.4g0.7g52.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=178164