Linssiporkkanakeitto

Porkkanaa 500g
sipulia 2-3
chilipalko
vihreitä linssejä 2 dl
kasvislientä 5 dl
tomaattimurskaa 500 g
rypsiöljyä 1 rkl
mustapippuria

Kuullota paloitellut porkkanat, pilkottu sipuli ja paloiteltu chili rypsiöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi sekä huuhdellut linssit.

Keitä pienellä lämmöllä noin 30 min tai kunnes kasvikset ja linssi ovat kypsiä.

Mausta mustapippurilla, lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita oman makusi mukaan.

Keitto on melko paksua, lisää nestettä tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 221 grammaa

Tuulasinikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)41g11kcal0.5g2g0.1g0.7g
Kasvisliemivalmiste (Pirkka), annos 11g3.2g8.4kcal0.3g0.3g0.6g0g
Porkkana 146g48kcal0.9g8.1g0.3g3.7g
Tomaattimurska (Euro shopper)146g44kcal1.5g5.8g0.6g0.3g
Rypsiöljy 3.9g35kcal0g0g3.9g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 47g149kcal11.4g21.4g0.9g4.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana773g589kcal29.2g75.2g12.8g17.8g
Valittu annoskoko387g295kcal14.6g37.6g6.4g8.9g
Annoskoko puolitettuna193g147kcal7.3g18.8g3.2g4.5g
Arvot/100g100g76kcal3.8g9.7g1.7g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=155970