Lesesämpylät (proteiini 8,8 g/ kuitu 6,8 g)

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl vehnäleseitä
1/2 dl pellavansiemenrouhe
2 dl täysjyväruisjauho
3 dl vehnäjauho
2 rkl öljyä

voiteluun: maitoa tai vettä (vehnäleseitä)

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen hiivaan ja sekoita puuhaarukalla.

Sekoita joukkoon suola, leseet, pellavansiemenrouhe, ruisjauho ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput jauhoista.

Alusta taikina käsin tai koneessa.

Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

3. Vaivaa kohonnut taikina hyvin pöydällä.

Leivo siitä tanko, jaa se 10 osaan ja muotoile soikeiksi sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele halutessasi vehnäleseitä vähän päälle.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Sarita83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt1404g646kcal44.9g67.4g21.1g0g
Hiiva 140g105kcal18.4g1.5g0.6g9.7g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%84g211kcal11.8g9.3g4.7g41.3g
Pellavansiemenrouhe,Risetti185g927kcal46.1g61.7g53.4g52.6g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g786g2280kcal78.6g448.2g18.1g157.3g
Puolikarkea vehnäjauho (Rainbow), annos 100g1095g3833kcal142.4g766.6g23g0g
Rypsiöljy, X-tra, 5 g / 1tl169g1399kcal0g0g168.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7728g18799kcal684.4g2709.4g578.8g521.8g
Valittu annoskoko3864g9400kcal342.2g1354.7g289.4g260.9g
Annoskoko puolitettuna1932g4700kcal171.1g677.4g144.7g130.5g
Arvot/100g100g243kcal8.9g35.1g7.5g6.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=203761