Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)479g129kcal6.2g23g1g8.1g
Peruna, punnittu kuorineen 479g310kcal7.7g63.2g0.8g4.1g
Porkkana 479g157kcal3g26.7g1g12.2g
Paistijauheliha nauta 5%1918g2474kcal398.9g0g95.9g0g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 4.8g13kcal0.5g1.8g0.2g1.3g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa479g1438kcal110.3g0g110.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7728g9043kcal1053.2g229.4g418.4g51.4g
Valittu annoskoko3864g4522kcal526.6g114.7g209.2g25.7g
Annoskoko puolitettuna1932g2261kcal263.3g57.4g104.6g12.9g
Arvot/100g100g117kcal13.6g3g5.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89794