Kylmäsavulohipizza ruispohjalla

Sulata hiiva teelusikalliseen suolaa.

Lisätään vesi ja perään ruisjauhot, suurin osa sämppärijauhoista.

Lisätään öljy ja alustetaan kivan tuntuiseksi.

(Ruisjauho on sitten vähän tahmaisempaa).

Annetaan kohota hetki.

Paistetaan ensin pohjaa itsekseen 10 min 250 asteisessa uunissa.

Levitetään Creme Fraiche ja päälle kylmäsavulohiviipaleet ja kaprikset.

Paistetaan uunissa 250 asteessa vielä muutama minuutti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 258 grammaa

Habanera
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi75g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 13g10kcal1.7g0.1g0.1g0.9g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g23g202kcal0g0g22.5g0g
Ruisjauho, 1 dl94g300kcal10.3g60g2.2g13g
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 52g162kcal5.4g30.6g1.1g2.8g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 56g156kcal1.1g1.7g15.7g0g
Kylmäsavulohiviipaleet (Chipsters), annos 150g56g109kcal10.7g0.1g7.3g0g
Kapris etikkaliemessä, Figaro19g5.8kcal0.4g0.8g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana774g1888kcal59.2g186.6g98g34.6g
Valittu annoskoko387g944kcal29.6g93.3g49g17.3g
Annoskoko puolitettuna194g472kcal14.8g46.7g24.5g8.7g
Arvot/100g100g244kcal7.7g24.1g12.7g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=198407