Parsakeitto (Kevennys)

2 pnt valkoinenparsa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
2 dl kevytkerma
1 dl valkoviini
3 dl vesi
2 rkl kasvisliemi fondi
4 siivua ilmakuivattu kinkku
Öljy, suola, mustapippuri

Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko pieneksi.

Kuori ja pilko sipulit.

 
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kuullota hetki öljyssä.

Lisää kerma, vesi, valkoviini ja fondi, anna parsojen hautua kypsäksi.

Soseuta sauva-tai tehosekoittimella sileäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Tarjoile Ilmakuivatunkinkun kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsa 157g24kcal2g1.9g0.3g2.3g
Sipuli 17g5.2kcal0.2g0.8g0g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.3g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Kevytkerma63g75kcal2g2.8g6.3g0g
Valkoviini kuiva 31g22kcal0.1g0.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 94g0kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g7.8g7kcal0.2g0.3g0.5g0.1g
Ilmakuivattu kinkku, siivu=10g (Zimbo gourmet), annos 10g13g31kcal2.8g0.1g2.2g0g
Rypsiöljy 3.1g28kcal0g0g3.1g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.3g0.7kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana775g388kcal14.8g12.8g24.8g5.4g
Valittu annoskoko387g194kcal7.4g6.4g12.4g2.7g
Annoskoko puolitettuna194g97kcal3.7g3.2g6.2g1.4g
Arvot/100g100g50kcal1.9g1.7g3.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296402