Porkkanasämpylät

-Sekoita omenamehu ja kermaviili.

Lämmitä kädenlämpöiseksi.

Lisää hiiva, suola, hunaja ja raastetut porkkanat.

Sekoita hyvin.

-Lisää sämpyläjauhot, kaurahiutaleet ja öljy.

-Anna kohota liinan alla reilusti.

-Leivo sämpylät ja anna vielä kohta ennen paistamista.

-Sämpylät ottavat helposti väriä uunissa.

-Paista 225c noin 13 min

-Itse tein isoja sämpylöitä, jolloin ohjeesta tuli 21 kpl. PIenempiäkin voi varmasti tehdä, ja silloin paistoaikakin pienempi (10min)

Reseptistä tulee n. 21 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Akarola
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omenamehu (Eldorado), annos 200g75g33kcal0.2g7.8g0.2g0g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%50g30kcal1.6g3.6g1g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 13g9kcal1.6g0.1g0.1g0.9g
Hunaja 15g50kcal0.1g12.1g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g33g9kcal0.2g1.9g0.1g0.8g
Sämpyläjauho, lidl150g540kcal19.5g105g3.8g4.5g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl25g85kcal3.5g14g1.7g2.7g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl25g225kcal0g0g25g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana775g1962kcal53.4g289g63.8g17.8g
Valittu annoskoko388g981kcal26.7g144.5g31.9g8.9g
Annoskoko puolitettuna194g491kcal13.4g72.3g16g4.5g
Arvot/100g100g253kcal6.9g37.3g8.2g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=88761