Omenapiirakka

- Sulata rasva tai käytä pullomargariinia.

- Sekoita kulhossa sokerin kanssa.

- Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta).

Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa.

Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.

- Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.

Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi.

Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim.

pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.

- Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat.

Itse käytän mitä tahansa omenalajia, jota kotona sattuu olemaan.

Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria.

Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi.
- Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.

- Paista 200 asteessa n. 30 min.
- Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 800g5682kcal6g3.2g640g0g
Sokeri 510g2070kcal0g509.5g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai780g2730kcal93.6g553.8g16.4g23.4g
Kananmuna kuoreton 220g314kcal27.5g0.7g22.5g0g
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)300g99kcal9.9g14.7g0g0g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Vanilliinisokeri, teelusikka20g80kcal0g19.8g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g1200g408kcal2.4g85.2g3.6g21.6g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g20g73kcal0.7g15.9g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7740g22982kcal282.2g2420.8g1366.4g90.2g
Valittu annoskoko3870g11491kcal141.1g1210.4g683.2g45.1g
Annoskoko puolitettuna1935g5746kcal70.6g605.2g341.6g22.6g
Arvot/100g100g297kcal3.6g31.3g17.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=309272