Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 277 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 1400g253kcal7.8g35g5.6g9.8g
Oliiviöljy 98g867kcal0g0g98g0g
Suola, annos 3g21g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 14g39kcal1.5g5.4g0.5g3.7g
Herne 700g482kcal35.4g65.5g2.8g21.7g
Kuohukerma,valio,2dl700g2380kcal14g21g245g0g
Vesi, vesijohtovesi 350g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton70g15kcal0.2g1.1g0g0.1g
Fetajuusto (Rainbow), annos 100g525g1470kcal84g5.3g120.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7756g11011kcal285.8g266.6g945.4g70.6g
Valittu annoskoko3878g5506kcal142.9g133.3g472.7g35.3g
Annoskoko puolitettuna1939g2753kcal71.5g66.7g236.4g17.7g
Arvot/100g100g142kcal3.7g3.4g12.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=368327