Mansikkamousse (raparperi)

Paloittele raparperi/mansikat ja pane kattilaan viinin ja sitruunamehun kanssa.

Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja rapsuta siemenet raparperien joukkoon.

Lisää sinne myös vaniljatangon puolikkaat sekä kanelitanko ja keitä kunnes raparperi alkaa hajota.

Poista vanilja- ja kanelitangot.

Makeuta makusi mukaiseksi.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min., purista vesi pois ja sekoita raparperin joukkoon.

Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon.

Kaada jälkiruokamaljoihin ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintäin 2 tuntia.

Koristele suklaalla tai paahdetuilla pähkinöillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 162 grammaa

Talvimorsian
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 2004g933kcal10g168.3g4g38.1g
Makeutusaine (Canderel), annos 0.85g80g274kcal8.8g58.1g0g0g
Valkoviini kuiva 200g137kcal0.6g1.2g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl1603g5451kcal32.1g48.1g561.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7776g13591kcal103g551.4g1130.4g76.2g
Valittu annoskoko3888g6795kcal51.5g275.7g565.2g38.1g
Annoskoko puolitettuna1944g3398kcal25.8g137.9g282.6g19.1g
Arvot/100g100g175kcal1.3g7.1g14.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=248038