Omenapiirakka

- Sulata rasva tai käytä pullomargariinia.

- Sekoita kulhossa sokerin kanssa.

- Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta).

Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa.

Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.

- Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.

Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi.

Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim.

pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.

- Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat.

Itse käytän mitä tahansa omenalajia, jota kotona sattuu olemaan.

Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria.

Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi.
- Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.

- Paista 200 asteessa n. 30 min.
- Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 804g5709kcal6g3.2g643g0g
Sokeri 512g2080kcal0g511.9g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai784g2743kcal94g556.4g16.5g23.5g
Kananmuna kuoreton 221g315kcal27.6g0.7g22.7g0g
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)301g100kcal9.9g14.8g0g0g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Vanilliinisokeri, teelusikka20g80kcal0g19.9g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g1206g410kcal2.4g85.6g3.6g21.7g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g20g73kcal0.7g16g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7776g23089kcal283.2g2432.2g1373g90.6g
Valittu annoskoko3888g11545kcal141.6g1216.1g686.5g45.3g
Annoskoko puolitettuna1944g5772kcal70.8g608.1g343.3g22.7g
Arvot/100g100g297kcal3.6g31.3g17.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=309272