Soijarouhesämpylät

Resepti muokattu Hyvä Terveys 3/2009 s. 76 ohjeesta:

Liota soijarouhepapuja 50 min.
Lämmitä vesi ja öljy 40 asteiseksi.

Sekoita hiiva, suola, siemenet ja leseet vehnäjauhoihin.

Lisää ne ja murskatut valkosipulin kynnet sekä soijapapurouhe veteen.

Sekoita.

Alusta grahamjauhot joukkoon.

Kohota lämpimässä peitettynä 30 min. Pyöritä sämpylöiksi.

Kohota.

Voitele vedellä.

Paista 225 asteessa 10 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Aretta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 15g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 1.3g12kcal0g0g1.3g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.3g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.2g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukansiemen 2.4g15kcal0.6g0.3g1.2g0.1g
Kauralese 1.5g5.3kcal0.3g0.7g0.1g0.3g
Valkosipuli 0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Soijarouhe, vaalea 0.9g3.3kcal0.3g0.4g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 10g33kcal1g6.7g0.1g0.3g
Grahamjauho 8.1g27kcal0.9g4.9g0.2g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g188kcal6.2g26g5.8g3.2g
Valittu annoskoko39g94kcal3.1g13g2.9g1.6g
Annoskoko puolitettuna20g47kcal1.6g6.5g1.5g0.8g
Arvot/100g100g241kcal7.9g33.2g7.4g4.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=112785