Papusalaatti

Säilykepapuja, esim.

valkoinen cannelinipapu, vihreä flageoletspapu, punainen kidneypapu, iso valkoinen limapapu, kirkkaan vihreä favahärkäpapu
1 prk valkosipulinversoja
1 punasipuli
puolikas punainen paprika
puolikas vihreä paprika
1 rkl tuoretta punaista chiliä
1 pieni kypsä ananas
1 nippu kevätsipulia
tuoretta persiljaa

Kastike
2 hyvin pestyn limetin raastettu kuori
0,5 dl limetin mehua
1 dl neitsytoliiviöljyä
2 tl inkiväärimurskaa
2 tl valkosipulimurskaa
suolaa

Valuta kaikki säilykepavut ja esikeitä pakastetut.

Silppua sipulit, paprikat, chili, persilja ja ananas.

Lisää valutetut valkosipulinversot.

Sekoita ainekset kypsien papujen joukkoon.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kääntele kastike salaatin joukkoon.

Salaatti sopii grillatun lihan tai kalan lisukkeeksi.

Papujen lisäksi voit käyttää salaattiin vaihtelun vuoksi myös esim.

linssejä, maissia ja kikherneitä.

Energiasisältö keskimäärin / 100g: 205,7 kcal / 863,9 kJ
gluteeniton, laktoositon, kananmunaton, lakto-ovovegetaristinen dieetti

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Chokolat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g3.3g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)2.7g0.7kcal0g0.1g0g0g
Sitruuna kuorittu 1.7g0.7kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 3g27kcal0g0g3g0g
Valkosipuli 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.3g12kcal0g0g1.3g0g
Kidneypapu keitetty 100g19g18kcal1.3g2.8g0.1g1.3g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 3.3g4.4kcal0.3g0.6g0.1g0.2g
Papu valkoinen, keitetty 4g4.3kcal0.3g0.6g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g136kcal3.8g8.6g9g3.8g
Valittu annoskoko39g68kcal1.9g4.3g4.5g1.9g
Annoskoko puolitettuna20g34kcal1g2.2g2.3g1g
Arvot/100g100g175kcal4.9g11g11.5g4.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=125220