Omenapiirakka (gluteeniton)

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon vuorotellen veden ja rasvan kanssa.

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (25cm).

Sekoita täytteen ainekset kulhossa (kermaviili, sokeri, muna ja vanilja).

Kaada täyte piirakan päälle.

Asettele omenalohkot piirakkapohjan päälle.

Ripottele kanelisokeri päälle.

Paista 200 asteteisessa uunissa n. 40min.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelon kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Tonton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu3.6g4.5kcal0.4g0g0.3g0g
Sokeri 7.6g31kcal0g7.6g0g0g
Semper Fin Mix jauhoseos9g32kcal0.2g7.6g0g0g
Leivinjauhe 0.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.2g1kcal0g0.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 4.5g0kcal0g0g0g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g4.5g32kcal0g0g3.6g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 6g5.1kcal0.2g0.3g0.4g0g
Kananmuna kuoreton 1.6g2.3kcal0.2g0g0.2g0g
Sokeri 1.2g5.1kcal0g1.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g228kcal2g34.4g9g0g
Valittu annoskoko39g114kcal1g17.2g4.5g0g
Annoskoko puolitettuna20g57kcal0.5g8.6g2.3g0g
Arvot/100g100g292kcal2.6g44g11.5g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=136813