Kikhernemuhennos

Silppua valkosipuli ja chili, kuullota oliiviöljyssä kunnes pehmenneet ja maut irronneet.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää purkillinen kikherneitä, raasta joukkoon sitruunan kuori ja purista sen jälkeen sekaan sitruunan mehu.

Hauduta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.

Survo muutama kikherne kattilan seinää vasten ja sekoita "tahnamaiseksi" ja anna hautua vielä muutama minuutti.

Tarjoile vaikka paistetun kanan kylkiäisenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 149 grammaa

Zipa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kikherne säilötty Bonduelle26g34kcal1.7g5.3g0.8g1.3g
Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen 7.9g2.1kcal0g0.1g0.1g0.1g
Oliiviöljy 1g8.7kcal0g0g1g0g
Valkosipuli 0.9g1kcal0.1g0.2g0g0g
Chili paprika punainen3g1.2kcal0.1g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g94kcal3.8g11.8g3.8g2.8g
Valittu annoskoko39g47kcal1.9g5.9g1.9g1.4g
Annoskoko puolitettuna20g24kcal1g3g1g0.7g
Arvot/100g100g121kcal4.9g15.1g4.9g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=218503