Peruna-jauhelihalaatikko ruokakermaan

800 kg perunaa
800 kg jauhelihaa
2 tomaattia
sipulia
suolaa
jauhalihamaustetta
maustepippuria
5 dl (ruoka) kermaa

Kuori ja viipaloi perunat, viipaloi tomaatit, paista jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta jauheliha, lisää kerma, laita perunaviipaleet ja jauhaliha-sipuliseos ja tomaattiviipaleet kerroksittain vuokaan, lisää kokonaiset maustepippurit, paista uunissa 200°C n. 1 tunti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 13g10kcal0.3g2.1g0g0.1g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 13g19kcal2.5g0g0.9g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g2.4g0.5kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)1g0.3kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g0.3g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)8.4g5kcal0.1g0.4g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g69kcal5.8g5.2g2.4g0.2g
Valittu annoskoko39g35kcal2.9g2.6g1.2g0.1g
Annoskoko puolitettuna20g17kcal1.5g1.3g0.6g0.1g
Arvot/100g100g89kcal7.4g6.6g3.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251258