Aamunsarastesalaatti

Valmistetaan niin kuin muutkin salaatit.

Muista keittää kananmunat ja käytä salottisipuleja (1 kpl = 30 - 35 g). Sitruunasta puristan mehuksi vain toisen puolikkaan.

Persilja- ja parsakaalimäärät vastaavat molemmat noin yhtä kourallista ao. kasviksia ja pähkinät noin 0.5 desiä.

Pähkinät kannattaa murskata kädessä.

Salaatin pähkinöistä ja rypsiöljystä muodostuva rasvamäärä kuuluu ns. hyvien rasvojen piiriin, joten 2/3 on hyvää rasvaa ja kananmunista tulee loput.

Tähän salaattiin sopii loistavasti tuorepuristettu appelsiini- tai verigreippimehu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g7.4g1.5kcal0g0.3g0g0.1g
Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso 2.2g0.3kcal0g0g0g0g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki5.9g4.7kcal0.8g0.1g0.1g0g
Hunajameloni kuorittu 5.2g1.9kcal0g0.4g0g0g
Parsakaali brokkoli 3g1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Saksanpähkinä 1g7kcal0.2g0g0.7g0.2g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g0.9g0.6kcal0g0.1g0g0g
Persilja 0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Kidneypapuja suolaliemessä (Pirkka), annos 230g6.8g6.1kcal0.4g1.1g0g0g
Kananmuna, keitetty 4.9g7kcal0.6g0g0.5g0g
Rypsiöljy 0.8g7.1kcal0g0g0.8g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml0.7g0.2kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g75kcal4.4g4.2g4.2g0.8g
Valittu annoskoko39g38kcal2.2g2.1g2.1g0.4g
Annoskoko puolitettuna20g19kcal1.1g1.1g1.1g0.2g
Arvot/100g100g96kcal5.6g5.4g5.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266004